De nieuwe website van de Vereniging van vrijescholen: www.kiezenvoordevrijeschool.nl is bedoeld als een eerste kennismaking met de vrijeschool voor o.a. ouders en nieuwe leerlingen.

Veel ouders en leerlingen die een keuze gaan maken voor een school komen tijdens hun zoektocht terecht bij de vrijeschool en willen meer weten over de visie en de praktijk op school.
De site bundelt bestaande en nieuwe informatie over vrijescholen, het onderwijs en de pedagogische visie. Bezoekers krijgen informatie over de bouwstenen van de vrijeschool en er staan films gepubliceerd waarin oud-leerlingen en leerkrachten ervaringen delen. De website is handig voor een eerste oriëntatie op het vrijeschool-onderwijs. Tijdens de open dagen van vrijescholen kunnen ouders en leerlingen de praktijk van de vrijeschool zelf ervaren en gesprekken voeren met leerkrachten en de schoolleider.