Spring naar inhoud

Warmetruiendag op het Zonnewiel: verwarm je zelf, niet de wereld!

Op vrijdag 2 februari deed onze school mee met de landelijke warme truien actie. Na installatie van de zonnepanelen voor groene stroom, geven we nu hiermee aandacht aan energiebesparing.

Het idee is simpel: we trokken onze lekkerste, warmste trui aan naar school, de verwarming gaat een graadje lager en we besparen 6% energie per graad. Verrassend hoe weinig moeite het kost!

En wat leuk dat de Warmetruiendag het klimaat en breien aan elkaar koppelt. Bij ons leren de kinderen ook breien, vanaf groep 3. Eerst maken ze een konijntje en in groep 5 breien ze in de klas hun eigen muts. Met zelfgekozen combinaties geven de kinderen eigen kleuren aan hun muts. Ze zijn aan het eind trots en blij dat de muts echt draagbaar is. Ondertussen ondersteunt zo’n breiwerk al doende ook het rekenen. Helemaal mooi dat je met een warme trui en je zelfgebreide muts ook nog energie kunt besparen. En

Goed voor de wereld van vandaag en morgen!