Onze school

Het Zonnewiel is een basisschool voor vrijeschoolonderwijs. We hebben ongeveer 220 kinderen op het Zonnewiel, verdeeld over drie kleuterklassen (groep 1 en 2) en zes lagere-schoolklassen (groep 3 t/m 8). Met een hecht team van leerkrachten en ondersteunend personeel werken we met passie en motivatie op professionele wijze met de kinderen.

Ruimte en sfeer

Onze school heeft veel buitenruimte, een prachtig kleuterspeelplein, waar de kleuters heerlijk samen kunnen spelen in grote zandbakken, schommelen en lekker rondstruinen. De kinderen van klas 1 t/m 6 hebben een groot eigen plein om te voetballen, touwtje te springen, in bomen te klimmen of verstoppertje te spelen. Aan de achterkant van de school zijn ook nog een moestuin en zelfgebouwde kippenhok en pizza-oven te vinden.

Ligging en bereikbaarheid

Onze school is goed bereikbaar voor de omliggende dorpen en Utrecht-Oost, met ruime gratis parkeergelegenheid. Zie ook bereikbaarheid.  De school ligt aan een rustige doodlopende straat, met ‘ons’ groene landje aan de overkant.

Schooltijden

Het Zonnewiel kent een continurooster, dit betekent dat de kinderen niet hoeven over te blijven.

Buitenschoolse, baby- en peuteropvang

Voor buitenschoolse opvang werken we nauw samen met Kinderopvang De Geheime Tuin (voorheen Kindercentrum Weltevreden). De Geheime Tuin werkt vanuit dezelfde visie als school, ademt dezelfde sfeer uit en gebruikt dezelfde materialen. De opvang biedt de kinderen daarmee houvast en regelmaat.

Contact

het Zonnewiel Vrijeschool De Bilt
Weltevreden 6
3731 AL De Bilt
Tel: 030 221 04 30
Meer contact