Onze school

Het Zonnewiel is een basisschool voor vrijeschoolonderwijs. We hebben ongeveer 200 kinderen op het Zonnewiel, verdeeld over drie kleuterklassen (groep 1 en 2) en zes lagere schoolklassen (groep 3 t/m 8). Met een hecht team van leerkrachten en ondersteunend personeel werken we met passie en motivatie op professionele wijze met de kinderen.

Ruimte en sfeer

Onze school heeft veel buitenruimte, een prachtig kleuter speelplein, waar de kleuters heerlijk samen kunnen spelen in grote zandbakken, schommelen en lekker rondstruinen. De kinderen van klas 1 t/m 6 hebben een groot eigen plein om te voetballen, touwtje te springen, in bomen te klimmen of verstoppertje te spelen. Aan de achterkant van de school zijn ook nog een moestuin en het zelf gebouwde kippenhok en pizza-oven te vinden.

Ligging en bereikbaarheid

Onze school is goed bereikbaar voor de omliggende dorpen en Utrecht-oost, met ruime gratis parkeergelegenheid. Zie ook bereikbaarheid.  De school ligt aan een rustige doodlopende straat, met ‘ons’ groene landje aan de overkant.

Schooltijden

Het Zonnewiel kent een continurooster, dit betekent dat de kinderen niet hoeven over te blijven.

Buitenschoolse opvang en kindercentrum

Voor buitenschoolse opvang werken we nauw samen met kunnen kinderen terecht bij het Kindercentrum Weltevreden.  Het Kindercentrum werkt vanuit dezelfde visie als school, ademt dezelfde sfeer uit en gebruikt dezelfde materialen. Het Kindercentrum biedt de kinderen daarmee houvast en regelmaat.

• 26 mei 11:00-16:00: Zonnefestival

het Zonnewiel