Zonnefestival, duurzaam lentefestijn voor jong en oud.

Beluister het radio interview over het Zonnefestival op RTV Utrecht

met RTV Utrecht | 'Aan Tafel'

Festivalgangers in De Bilt maken zich hard voor een groenere wereld. Zonnefestival met bijna 500 bezoekers buitengewoon druk bezocht.

Concreet aan de slag voor een duurzame wereld

Bijna 500 festivalgangers kwamen afgelopen zondag voor duurzame inspiratie naar het Zonnefestival in De Bilt. Deze buitengewone opkomst duidt volgens een van de organisatoren, Karin van de Wetering, op een groeiende behoefte:

“Iedereen heeft wel door dat het tijd wordt om in actie te komen voor een groene wereld. Mensen zijn nu op zoek naar nieuwe ideeën om daar concreet iets voor te doen.”

Insectenhuisjes, zero-waste soep en inspirerende workshops

Festivalgangers konden ervaren hoe makkelijk het is om iets te doen voor het milieu. Zo maakten ze onder andere met gerecycled materiaal onderkomens voor insecten. Genoten ze van soep gemaak van left over groenten. En luisterden naar inspirerende talks zoals de Tiny House workshop over de nieuwste rage van klein en zelfvoorzienend wonen.

Groen onderwijs op Het Zonnewiel

Het festival werd georganiseerd door ouders van Vrijeschool Het Zonnewiel. Deze school maakt zich al jaren sterk voor groen onderwijs. Sanne Gommers (10) weet daarover te vertellen:

We houden bijen achter de school. We hangen in de winter vogelhuisjes op, waar we pitjes in leggen. En we hebben zonnepanelen, een composthoop en een moestuin.”

Zo leren ze kinderen spelenderwijs rekening houden met het milieu.

Creativiteit en ondernemerschap

Dat deze school ook bruist van de creativiteit, werd wel duidelijk door de acts op het open podium. We zagen 2 schoolbands, violisten, gitaristen, pianisten, zangers, dansers, acteurs en moppenvertellers. Een hapje en een drankje ontbraken niet dankzij een hoos aan scholieren die zich ontpopten tot ware horeca ondernemers.

Stap voor stap een beetje groener

Dat het tijd wordt om in actie te komen voor een groene wereld is wel duidelijk. Hoe je hier met je eigen gezin handen en voeten aan geeft, is niet altijd bekend. Bijna 500 mensen kwamen dit weekend ervaren hoe leuk duurzaam is op het Zonnefestival! Zo maken we stap voor stap de wereld een beetje groener.

Volg het festival op Facebook.

Stap voor stap maken we de wereld een beetje groener.

 

Contact

het Zonnewiel Vrijeschool De Bilt
Weltevreden 6
3731 AL De Bilt
Tel: 030 221 04 30
Meer contact