Gezonde school en duurzaamheid

Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke thema’s op school, voor nu en in de toekomst. We brengen dit tot uiting in het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen in het gebouw en het lesmateriaal. Op het dak van de school hebben we zonnepanelen en het speelhuisje op het plein heeft zelfs een groendakje!
We stimuleren dat kinderen een gezonde lunchdoos en traktaties meenemen. Ook geven we de voorkeur aan navulbare drinkflesjes en broodtrommels boven wegwerpflesjes/-pakjes en boterhammenzakjes. Zo produceren we zo min mogelijk afval op school.
Op en om onze school wordt natuurlijk niet gerookt en geen alcohol gedronken in het bijzijn van kinderen, zoals op schoolreisjes, kampen en ouderavonden. Dit geldt natuurlijk voor de leerlingen maar ook voor ouders/ verzorgers en personeel.
Een ander thema is: de bijen. Een professionele imker komt elk jaar lesgeven over de bijen en het belang van deze dieren voor de mens. De imker plaatst een echte bijenkorf bij de moestuin en de leerlingen kunnen het hele proces van bij tot honing van dichtbij meemaken. We noemen dit de bijenperiode.
Naast de materiële aspecten van duurzaamheid heeft ook het onderwijs een vorm van duurzaamheid in zichzelf.

Contact

het Zonnewiel Vrijeschool De Bilt
Weltevreden 6
3731 AL De Bilt
Tel: 030 221 04 30
Meer contact