Moestuin en kippen

Achter de school vind je een grote moestuin. Hier krijgen de kinderen van klas 3 tuinbouwlessen, van spitten en zaaien tot oogsten. Met veel zorg en aandacht strooien we zaden en de ontkiemde plantjes worden verdeeld en uitgezet in de kleine tuintjes van de kinderen. Het start allemaal heel klein, maar binnen afzienbare tijd torenen de zonnebloemen boven je uit. Na de zomer is de oogst rijp in de vierde klas.

We hebben ook een heus kippenhok op het terrein. Leerlingen van klas 3 hebben dit zelf gebouwd met hulp van handige ouders. De kippen worden verwend, want regelmatig krijgen zij van de kinderen het afval van de geschilde appeltjes uit de kleuterklassen.

Tussen de moestuin en het handvaardigheidlokaal ligt een deels overkapte, ruime werkplaats waar de kinderen buitenles krijgen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: mozaïek, bamboe, houtbewerking of klei. Ook staat hier de pizza-oven, door leerlingen en deskundige ouders gebouwd in de bouwperiode. Hier houden we in de zomer ouderavonden, gezellig met elkaar een hapje eten om het schooljaar af te sluiten.

Contact

het Zonnewiel Vrijeschool De Bilt
Weltevreden 6
3731 AL De Bilt
Tel: 030 221 04 30
Meer contact