Moestuin en kippen

Achter de school vind je een grote moestuin. Hier krijgen de kinderen van klas 3 tuinbouwlessen, van spitten en zaaien tot oogsten. Met veel zorg en aandacht strooien we zaden en de ontkiemde plantjes worden verdeeld en uitgezet in de kleine tuintjes van de kinderen. Het start allemaal heel klein, maar binnen afzienbare tijd torenen de zonnebloemen boven je uit. Na de zomer is de oogst rijp in de vierde klas.
We hebben ook een heus kippenhok op het terrein. Leerlingen van klas 3 hebben dit zelf gebouwd met hulp van handige ouders. Leerlingen van klas 2 en 3 verkopen de eieren op het schoolplein. Grote eieren 15 cent, kleintjes 10 cent. Dat levert leuke rekensommen op!
Tussen de moestuin en het handvaardigheidlokaal ligt een deels overkapte, ruime werkplaats waar de kinderen buitenles krijgen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: mozaïek, bamboe, houtbewerking of klei. Ook staat hier de pizza-oven, door leerlingen en deskundige ouders gebouwd in de bouwperiode. Hier houden we in de zomer ouderavonden, gezellig met elkaar een hapje eten om het schooljaar af te sluiten.

• 6 februari 10:00-12:00: Open Ochtend, start om 10.00 uur

• 2 april 10:00-12:00: Open Ochtend, start om 10.00 uur